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  1. Food in the Novels of Thomas Hardy
    Production and Consumption
    Autor*in: Salmons, Kim
    Erschienen: 2017
    Verlag:  Springer International Publishing, Cham ; Imprint: Palgrave Macmillan

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    Quelle: Verbundkataloge
    Sprache: Englisch
    Medientyp: Ebook
    Format: Online
    ISBN: 9783319634715
    Weitere Identifier:
    Schlagworte: Literature; Literature, Modern; Literature, Modern; Fiction; British literature
    Umfang: 1 Online-Ressource (XIII, 133 p)
  2. Food in the novels of Thomas Hardy
    production and consumption
    Autor*in: Salmons, Kim
    Erschienen: [2017]
    Verlag:  Palgrave Macmillan, Cham

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    Quelle: Verbundkataloge
    Sprache: Englisch
    Medientyp: Ebook
    Format: Online
    ISBN: 9783319634715
    Weitere Identifier:
    Schriftenreihe: Palgrave pivot
    Schlagworte: Literature; Literature, Modern; Literature, Modern; Fiction; British literature
    Umfang: 1 Online-Ressource (xiii, 133 Seiten)
  3. Food in the Novels of Joseph Conrad
    Eating as Narrative
    Autor*in: Salmons, Kim
    Erschienen: 2017
    Verlag:  Springer International Publishing, Cham ; Imprint: Palgrave Macmillan

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    Quelle: Verbundkataloge
    Sprache: Englisch
    Medientyp: Ebook
    Format: Online
    ISBN: 9783319566238
    Weitere Identifier:
    Schlagworte: Literature; Literature, Modern; Fiction; British literature; Soziologie; Literatur; Essen <Motiv>; Politik; Anthropologie; Nahrung <Motiv>
    Weitere Schlagworte: Conrad, Joseph (1857-1924)
    Umfang: 1 Online-Ressource (XIII, 127 p)
  4. Food in the Novels of Thomas Hardy
    Production and Consumption
    Autor*in: Salmons, Kim
    Erschienen: 2017
    Verlag:  Springer International Publishing, Cham ; Springer International Publishing AG

    Universitätsbibliothek Gießen
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    Quelle: Verbundkataloge
    Sprache: Englisch
    Medientyp: Ebook
    Format: Online
    ISBN: 9783319634715; 3319634712
    Weitere Identifier:
    Auflage/Ausgabe: 1st ed. 2017
    Schlagworte: European literature; Fiction; Literature, Modern—19th century; Literature, Modern—20th century; European Literature; Fiction Literature; Nineteenth-Century Literature; Twentieth-Century Literature
    Umfang: 1 Online-Ressource (XIII, 133 Seiten)
  5. Food in the Novels of Joseph Conrad
    Eating as Narrative
    Autor*in: Salmons, Kim
    Erschienen: 2017
    Verlag:  Springer International Publishing, Cham ; Springer International Publishing AG

    Universitätsbibliothek Gießen
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    Quelle: Verbundkataloge
    Sprache: Englisch
    Medientyp: Ebook
    Format: Online
    ISBN: 9783319566238; 3319566237
    Weitere Identifier:
    Auflage/Ausgabe: 1st ed. 2017
    Schlagworte: European literature; Fiction; Literature, Modern—20th century; European Literature; Fiction Literature; Twentieth-Century Literature
    Umfang: 1 Online-Ressource (XIII, 127 Seiten)
  6. Food in the Novels of Thomas Hardy
    Production and Consumption
    Autor*in: Salmons, Kim
    Erschienen: 2017
    Verlag:  Palgrave Macmillan, Cham

    Universitätsbibliothek Bayreuth
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    Universitätsbibliothek Passau
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  7. Food in the Novels of Joseph Conrad
    Eating as Narrative
    Autor*in: Salmons, Kim
    Erschienen: 2017
    Verlag:  Springer International Publishing, Cham

    Universitätsbibliothek Bayreuth
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    Quelle: Verbundkataloge
    Sprache: Englisch
    Medientyp: Ebook
    Format: Online
    ISBN: 9783319566238
    Weitere Identifier:
    RVK Klassifikation: HM 2335
    Schlagworte: Literature; Literature, Modern / 20th century; Fiction; British literature; Literature; British and Irish Literature; Fiction; Twentieth-Century Literature; Literatur; Soziologie; Nahrung <Motiv>; Anthropologie; Nahrungsaufnahme <Motiv>; Politik; Literatur
    Weitere Schlagworte: Conrad, Joseph (1857-1924)
    Umfang: 1 Online-Ressource (XIII, 127 p)
  8. Food in the Novels of Thomas Hardy
    Production and Consumption
  9. Food in the Novels of Joseph Conrad
    Eating as Narrative
  10. Food in the Novels of Joseph Conrad
    Eating as Narrative
    Autor*in: Salmons, Kim
    Erschienen: 2017
    Verlag:  Springer International Publishing, Cham

    Freie Universität Berlin, Universitätsbibliothek
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    Quelle: Philologische Bibliothek, FU Berlin
    Sprache: Englisch
    Medientyp: Ebook
    Format: Online
    ISBN: 9783319566238
    Weitere Identifier:
    RVK Klassifikation: HM 2335
    Schlagworte: Literature; Literature, Modern / 20th century; Fiction; British literature; Literature; British and Irish Literature; Fiction; Twentieth-Century Literature; Literatur; Soziologie; Nahrung <Motiv>; Anthropologie; Nahrungsaufnahme <Motiv>; Politik; Literatur
    Weitere Schlagworte: Conrad, Joseph (1857-1924)
    Umfang: 1 Online-Ressource (XIII, 127 p)
  11. Food in the Novels of Thomas Hardy
    Production and Consumption
    Autor*in: Salmons, Kim
    Erschienen: 2017
    Verlag:  Palgrave Macmillan, Cham

    Freie Universität Berlin, Universitätsbibliothek
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    Quelle: Philologische Bibliothek, FU Berlin
    Sprache: Englisch
    Medientyp: Ebook
    Format: Online
    ISBN: 9783319634715
    Weitere Identifier:
    RVK Klassifikation: HL 2985
    Schlagworte: Literature; Literature, Modern / 19th century; Literature, Modern / 20th century; Fiction; British literature; Literature; British and Irish Literature; Fiction; Nineteenth-Century Literature; Twentieth-Century Literature; Literatur; Roman; Nahrung <Motiv>; Nahrungsaufnahme <Motiv>
    Weitere Schlagworte: Hardy, Thomas (1840-1928)
    Umfang: 1 Online-Ressource (XIII, 133 p)
  12. Food in the Novels of Thomas Hardy
    Production and Consumption
    Autor*in: Salmons, Kim
    Erschienen: 2017
    Verlag:  Palgrave Macmillan, Cham

    This book examines the role of food in the life and works of Thomas Hardy, analysing the social, political and historical context of references to meals, eating and food production during the nineteenth century. It demonstrates how Hardy’s personal... mehr

    Universitäts- und Landesbibliothek Sachsen-Anhalt / Zentrale
    ebook
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    This book examines the role of food in the life and works of Thomas Hardy, analysing the social, political and historical context of references to meals, eating and food production during the nineteenth century. It demonstrates how Hardy’s personal relationship to the ‘rustic’ food of his childhood provides the impetus for his fiction, and provides a historical breakdown of the key factors which influenced food regulation and production from the beginning of the nineteenth century to the fin de siècle. This study explores how a sub-textual narrative of food references in The Trumpet-Major and Under the Greenwood Tree captures the instability of the pre-industrial era, and how food and eating act as a means of delineating and exploring ‘character’ and ‘environment’ in The Mayor of Casterbridge. As well as this, it considers rural femininity and the myth of the feminine pastoral in Tess of the d’Urbervilles, and charts the anxieties brought about by the shift in population from a rural to a predominantly urban one and its impact on food production in Jude the Obscure 1. Introduction -- 2. Historical Context -- 3. Undermining the Pastoral ‘Idyll’: The Trumpet-Major and Under the Greenwood Tree -- 4. The Decline and Fall of the Corn King: The Mayor of Casterbridge -- 5. Food Production and the Feminine Pastoral: Tess of the d’Urbervilles -- 6. Pig Killing and Surviving Modernity: Jude the Obscure -- Conclusion

     

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    Volltext (lizenzpflichtig)
    Quelle: Verbundkataloge
    Sprache: Englisch
    Medientyp: Ebook
    Format: Online
    ISBN: 9783319634715
    Weitere Identifier:
    Schriftenreihe: Array
    Array
    Schlagworte: Literature; Literature, Modern; Literature, Modern; Fiction; British literature
    Umfang: Online-Ressource (XIII, 133 p, online resource)
  13. Food in the Novels of Joseph Conrad
    Eating as Narrative
    Autor*in: Salmons, Kim
    Erschienen: 2017
    Verlag:  Palgrave Macmillan, Cham

    This book is about the role of food in the works of Joseph Conrad, analysing the social, political and anthropological context of references to meals, eating, food production and cannibalism. It offers a new perspective on the works of Joseph Conrad... mehr

    Universitäts- und Landesbibliothek Sachsen-Anhalt / Zentrale
    ebook
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    Universitätsbibliothek Mannheim
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    This book is about the role of food in the works of Joseph Conrad, analysing the social, political and anthropological context of references to meals, eating, food production and cannibalism. It offers a new perspective on the works of Joseph Conrad and provides an accessible medium through which readers can engage with the complex theories and philosophical dilemmas that Conrad presents in his fiction. This is the only major study of food in Conrad’s works; it is unique in its interdisciplinary approach to food in that it engages with sociological, political, historical, personal and literary perspectives, thus providing a multi-dimensional approach to cultural, revolutionary, periodical and fictional representations of the late nineteenth and early twentieth centuries. This in turn, allows an interrogation of modern anxieties, embedded in cultural norms and values that can be interpreted through the way that food is prepared and eaten 1. Introduction -- 2. Historical Context -- 3. Food as Cultural Narrative in Almayer’s Folly -- 4. Cannibalism and ‘Falk: A Reminiscence’ -- 5. Anarchy, Vegetarianism and The Secret Agent -- 6. Bread and Liberty in Under Western Eyes -- 7. Conclusion

     

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    Volltext (lizenzpflichtig)
    Quelle: Verbundkataloge
    Sprache: Englisch
    Medientyp: Ebook
    Format: Online
    ISBN: 9783319566238
    Weitere Identifier:
    Schriftenreihe: Array
    Array
    Schlagworte: Literature; Literature, Modern; Fiction; British literature
    Umfang: Online-Ressource (XIII, 127 p, online resource)
  14. Food in the Novels of Thomas Hardy
    Production and Consumption
    Autor*in: Salmons, Kim
    Erschienen: 2017
    Verlag:  Springer International Publishing, Cham

    Foreword -- Preface -- Contents -- Abbreviations -- Chapter 1 Introduction -- Abstract -- Works Cited -- Chapter 2 Historical Context -- Abstract -- Bread, Enclosure and the End of the Moral Economy -- Poaching Laws -- Milk Production and... mehr

    Hochschulbibliothek Friedensau
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    Foreword -- Preface -- Contents -- Abbreviations -- Chapter 1 Introduction -- Abstract -- Works Cited -- Chapter 2 Historical Context -- Abstract -- Bread, Enclosure and the End of the Moral Economy -- Poaching Laws -- Milk Production and Transportation -- Women and Food Production -- Female Farmers -- Population and the Changing Food Market -- Food at the Fin de Siècle -- Works cited -- Chapter 3 Undermining the 'Pastoral Idyll': The Trumpet-Major and Under the Greenwood Tree -- Abstract -- The Pastoral Idyll -- The Patriotic Idyll -- The Collapse of the Idyll -- Under the Greenwood Tree: Food Wars and the Rural Idyll -- Rural Crime: Mellstock Quire or Poaching Gang? -- Moral Education, Sugar and Slavery -- Game Laws -- The Self-reflective Pastoral -- Works Cited -- Chapter 4 The Decline and Fall of the Corn King: The Mayor of Casterbridge -- Abstract -- Corn Laws and Protectionism -- Folklore and Furmity -- Henchard the King -- Works cited -- Chapter 5 Food Production and the Feminine Pastoral: Tess of the d'Urbervilles -- Abstract -- Women and Food Production -- Feminine Food -- Food and Immorality -- Works cited -- Chapter 6 Pig Killing and Surviving Modernity: Jude the Obscure -- Abstract -- Farmer Troutham's Utilitarian Field -- Of Cakes and Colleges -- Arabella and Piggishness -- Food and the City -- Works Cited -- Chapter 7 Conclusion -- Abstract -- Works Cited -- Index

     

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    Quelle: Verbundkataloge
    Sprache: Englisch
    Medientyp: Ebook
    Format: Online
    ISBN: 9783319634715
    Schlagworte: Hardy, Thomas, 1840-1928--Criticism and interpretation
    Umfang: 1 Online-Ressource (141 pages)
  15. Food in the novels of Joseph Conrad
    eating as narrative
    Autor*in: Salmons, Kim
    Erschienen: [2017]; © 2017
    Verlag:  Palgrave Macmillan, Cham

    Foreword -- Preface -- Contents -- Abbreviations -- Chapter 1 Introduction -- Abstract -- I -- II -- III -- IV -- References -- Chapter 2 Historical Context 1890 to 1920 -- Abstract -- Meat -- Food in the Merchant and Royal Navies -- Sugar -- Fruit... mehr

    Hochschulbibliothek Friedensau
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    Saarländische Universitäts- und Landesbibliothek
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    Foreword -- Preface -- Contents -- Abbreviations -- Chapter 1 Introduction -- Abstract -- I -- II -- III -- IV -- References -- Chapter 2 Historical Context 1890 to 1920 -- Abstract -- Meat -- Food in the Merchant and Royal Navies -- Sugar -- Fruit and Vegetables -- Rice -- Cereals -- Fish and Chips -- Vegetarianism -- Restaurants -- Food and Revolution -- References -- Chapter 3 Food as Cultural Narrative in Almayer's Folly -- Abstract -- References -- Chapter 4 Cannibalism and 'Falk: A Reminiscence' -- Abstract -- Cannibalism and the Savage Other -- 'Falk' and Cannibalism at Sea -- Falk and the Greely Arctic Expedition -- References -- Chapter 5 Anarchy, Vegetarianism and The Secret Agent -- Abstract -- References -- Chapter 6 Bread and Liberty in Under Western Eyes -- Abstract -- Conrad's Epigraph -- Bread in Russian Culture and Religion -- Food and Russian Politics -- Rousseau's 'Tiny Crumb of Earth' -- A Hungry Mother Russia -- References -- Chapter 7 Conclusion -- Abstract -- References -- Index

     

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    Quelle: Verbundkataloge
    Sprache: Englisch
    Medientyp: Ebook
    Format: Online
    ISBN: 9783319566238
    Schriftenreihe: Palgrave pivot
    Schlagworte: Literature, Modern-20th century; Food in literature
    Weitere Schlagworte: Conrad, Joseph, 1857-1924
    Umfang: 1 Online-Ressource (xiii, 127 Seiten)
  16. Food in the novels of Thomas Hardy
    production and consumption
    Autor*in: Salmons, Kim
    Erschienen: [2017]
    Verlag:  Palgrave Macmillan, Cham

    Ruhr-Universität Bochum, Universitätsbibliothek
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    Quelle: Verbundkataloge
    Sprache: Englisch
    Medientyp: Ebook
    Format: Online
    ISBN: 9783319634715
    Weitere Identifier:
    Schriftenreihe: Palgrave pivot
    Schlagworte: Literature; Literature, Modern; Literature, Modern; Fiction; British literature
    Umfang: 1 Online-Ressource (xiii, 133 Seiten)
  17. Food in the Novels of Joseph Conrad
    Eating as Narrative
    Autor*in: Salmons, Kim
    Erschienen: 2017
    Verlag:  Springer International Publishing, Cham

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    Quelle: Verbundkataloge
    Sprache: Englisch
    Medientyp: Ebook
    Format: Online
    ISBN: 9783319566238
    Weitere Identifier:
    Schlagworte: Literature; Literature, Modern; Fiction; British literature
    Umfang: 1 Online-Ressource (XIII, 127 p)
  18. Food in the Novels of Thomas Hardy
    Production and Consumption
    Autor*in: Salmons, Kim
    Erschienen: 2017
    Verlag:  Springer International Publishing, Cham

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    Quelle: Verbundkataloge
    Sprache: Englisch
    Medientyp: Ebook
    Format: Online
    ISBN: 9783319634715
    Weitere Identifier:
    Schlagworte: Literature; Literature, Modern; Literature, Modern; Fiction; British literature
    Umfang: 1 Online-Ressource (XIII, 133 p)