Filtern nach
Letzte Suchanfragen

Ergebnisse für *

Zeige Ergebnisse 1 bis 1 von 1.

  1. Taste and knowledge in early modern England
    Erschienen: 2020
    Verlag:  Cambridge University Press, Cambridge

    Elizabeth Swann investigates the relationship between the physical sense of taste and taste as a figurative term associated with knowledge and judgment in early modern literature and culture. She argues that - unlike aesthetic taste in the eighteenth... mehr

    Zugang:
    Resolving-System (lizenzpflichtig)
    Fachinformationsverbund Internationale Beziehungen und Länderkunde
    E-Book CUP HSFK
    keine Fernleihe
    Staatsbibliothek zu Berlin - Preußischer Kulturbesitz, Haus Potsdamer Straße
    keine Fernleihe
    Staats- und Universitätsbibliothek Bremen
    keine Fernleihe
    Technische Universität Chemnitz, Universitätsbibliothek
    keine Fernleihe
    Peace Research Institute Frankfurt, Bibliothek
    E-Book CUP HSFK
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Niedersächsische Staats- und Universitätsbibliothek Göttingen
    keine Fernleihe
    Universitäts- und Landesbibliothek Sachsen-Anhalt / Zentrale
    keine Fernleihe
    Gottfried Wilhelm Leibniz Bibliothek - Niedersächsische Landesbibliothek
    keine Fernleihe
    Leuphana Universität Lüneburg, Medien- und Informationszentrum, Universitätsbibliothek
    keine Fernleihe
    Otto-von-Guericke-Universität, Universitätsbibliothek
    eBook Cambridge
    keine Fernleihe
    Bibliotheks-und Informationssystem der Carl von Ossietzky Universität Oldenburg (BIS)
    keine Fernleihe
    Universitätsbibliothek Rostock
    keine Fernleihe
    Württembergische Landesbibliothek
    keine Fernleihe
    Universitätsbibliothek der Eberhard Karls Universität
    keine Ausleihe von Bänden, nur Papierkopien werden versandt

     

    Elizabeth Swann investigates the relationship between the physical sense of taste and taste as a figurative term associated with knowledge and judgment in early modern literature and culture. She argues that - unlike aesthetic taste in the eighteenth century - discriminative taste was entwined with embodied experience in this period. Although taste was tarnished by its associations with Adam and Eve's fall from Eden, it also functioned positively, as a source of useful, and potentially redemptive, literary, spiritual, experimental, and intersubjective knowledge. Taste and Knowledge in Early Modern England juxtaposes canonical literary works by authors such as Shakespeare with a broad range of medical, polemical, theological, philosophical, didactic, and dietetic sources. In doing so, the book reveals the central importance of taste to the experience and articulation of key developments in the literate, religious, and social cultures of the sixteenth and seventeenth centuries.

     

    Export in Literaturverwaltung   RIS-Format
      BibTeX-Format