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  1. Hume's aesthetic theory
    taste and sentiment
    Erschienen: 2005
    Verlag:  Routledge, London [u.a.]

    Universitätsbibliothek Wuppertal
    JHYP1000
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
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    Quelle: Verbundkataloge
    Sprache: Englisch
    Medientyp: Buch (Monographie)
    ISBN: 0415233968
    RVK Klassifikation: CF 4617
    Auflage/Ausgabe: Digital print.
    Schriftenreihe: Routledge studies in eighteenth century philosophy ; 2
    Schlagworte: Aesthetics; Ästhetik
    Weitere Schlagworte: Hume 1711-1776; Hume, David (1711-1776)
    Umfang: X, 258 S.
  2. Hume's aesthetic theory
    taste and sentiment
    Erschienen: 2001
    Verlag:  Routledge, London [u.a.]

    Universitätsbibliothek Siegen
    21JHYR1377
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
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    Quelle: Verbundkataloge
    Sprache: Englisch
    Medientyp: Buch (Monographie)
    ISBN: 0415233968
    RVK Klassifikation: CF 4617
    Schriftenreihe: Routledge studies in eighteenth century philosophy
    Schlagworte: Aesthetics; Ästhetik
    Weitere Schlagworte: Hume 1711-1776; Hume, David (1711-1776)
    Umfang: X, 258 S., 24cm
  3. Hume's aesthetic theory
    taste and sentiment
    Erschienen: 2001
    Verlag:  Routledge, London

    Kunsthistorisches Institut in Florenz, Max-Planck-Institut, Bibliothek
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    Quelle: Verbundkataloge
    Sprache: Englisch
    Medientyp: Ebook
    Format: Online
    ISBN: 0415233968
    Schriftenreihe: Routledge studies in eighteenth century philosophy ; 2
    Schlagworte: Ästhetik; Aesthetics, Modern; Ästhetik
    Weitere Schlagworte: Hume, David (1711-1776); Hume, David (1711-1776)
    Umfang: x, 258 p
    Bemerkung(en):

    Includes bibliographical references and index

  4. Hume's aesthetic theory
    taste and sentiment
    Erschienen: 2014
    Verlag:  Routledge, Taylor & Francis Group, London and New York

    Universitätsbibliothek Würzburg
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
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    Quelle: Verbundkataloge
    Sprache: Englisch
    Medientyp: Buch (Monographie)
    ISBN: 9780415868167
    RVK Klassifikation: CF 4617
    Auflage/Ausgabe: first issued in paperback
    Schriftenreihe: Routledge studies in eighteenth century philosophy ; 2
    Schlagworte: Ästhetik
    Weitere Schlagworte: Hume, David <1711-1776>; Hume, David (1711-1776)
    Umfang: X, 258 Seiten
  5. Hume's aesthetic theory
    taste and sentiment
    Erschienen: 2001
    Verlag:  Routledge, London [u.a.]

    Erzbischöfliche Diözesan- und Dombibliothek
    Fbb 9008
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
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    Quelle: Verbundkataloge
    Sprache: Englisch
    Medientyp: Buch (Monographie)
    ISBN: 0415233968
    Auflage/Ausgabe: 1. publ.
    Schriftenreihe: Routledge studies in eighteenth century philosophy ; 2
    Schlagworte: Ästhetik
    Weitere Schlagworte: Hume, David (1711-1776)
    Umfang: X, 258 S.
  6. Hume's aesthetic theory
    taste and sentiment
    Erschienen: 2001
    Verlag:  Routledge, London [u.a.]

    "David Hume famously said that reason is and ought only to be the slave of the passions. Hume's Aesthetic Theory traces the roots of aesthetics in the concepts of 'sentiment' and 'taste' and the epistemological possibilities that Hume's use of them... mehr

    Humboldt-Universität zu Berlin, Universitätsbibliothek, Jacob-und-Wilhelm-Grimm-Zentrum
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Staatsbibliothek zu Berlin - Preußischer Kulturbesitz, Haus Unter den Linden
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe

     

    "David Hume famously said that reason is and ought only to be the slave of the passions. Hume's Aesthetic Theory traces the roots of aesthetics in the concepts of 'sentiment' and 'taste' and the epistemological possibilities that Hume's use of them has offered." "Aesthetics has tended to concentrate on forms of aesthetic experience and attitude that developed after Kant's Third Critique, but these concepts contrast with aesthetic thought in the eighteenth century, which is based on 'sentiment' and 'taste'. Neglect of the earlier eighteenth-century concepts obscures the alternatives available to aesthetic theory and misreads the history of aesthetics. In this respect, Dabney Townsend argues that Hume's contribution to aesthetic thought has been insufficiently explored and that attention to it can shed light on the theoretical underpinning of Hume's philosophy as a whole. More importantly, it can deepen our understanding of the history of aesthetics and offer renewed possibilites for contemporary aesthetics." "Hume's Aesthetic Theory is a major contribution to our understanding of Hume's general philosophy and will provide fresh insights into the history of aesthetics. It will prove invaluable to all those interested in Hume and aesthetics."--BOOK JACKET.

     

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    Hinweise zum Inhalt
    Quelle: Staatsbibliothek zu Berlin
    Sprache: Englisch
    Medientyp: Buch (Monographie)
    ISBN: 0415233968
    RVK Klassifikation: CF 4617
    Auflage/Ausgabe: 1. publ.
    Schriftenreihe: Routledge studies in eighteenth century philosophy ; 2
    Schlagworte: Esthetica; Esthétique - 18e siècle; Geschichte; Ästhetik; Aesthetics; Ästhetik
    Weitere Schlagworte: Hume, David <1711-1776> - Esthétique; Hume, David <1711-1776>; Hume, David (1711-1776)
    Umfang: X, 258 S.
  7. Hume's aesthetic theory
    taste and sentiment
    Erschienen: 2001
    Verlag:  Routledge, London [u.a.]

    Staatsbibliothek zu Berlin - Preußischer Kulturbesitz, Haus Potsdamer Straße
    1 A 503311
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Universitätsbibliothek Erfurt / Forschungsbibliothek Gotha, Universitätsbibliothek Erfurt
    CF 4617 T747
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Universitätsbibliothek Greifswald
    310/CF 4617 T747
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Universitäts- und Landesbibliothek Sachsen-Anhalt / Zentrale
    M 190 S 079
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Staats- und Universitätsbibliothek Hamburg Carl von Ossietzky
    A 2001/364
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Gottfried Wilhelm Leibniz Bibliothek - Niedersächsische Landesbibliothek
    2002/1292
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Klassik Stiftung Weimar / Herzogin Anna Amalia Bibliothek
    164625 - A
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Herzog August Bibliothek Wolfenbüttel
    52.2336
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
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    Hinweise zum Inhalt
    Quelle: Staatsbibliothek zu Berlin
    Sprache: Englisch
    Medientyp: Buch (Monographie)
    Format: Druck
    ISBN: 9780415868167; 9780415233965; 0415233968
    Weitere Identifier:
    100-34467
    RVK Klassifikation: CF 4617
    Auflage/Ausgabe: 1. publ.
    Schriftenreihe: Routledge studies in eighteenth century philosophy ; 2
    Schlagworte: Aesthetics, Modern
    Weitere Schlagworte: Hume, David (1711-1776)
    Umfang: X, 258 S., 24 cm
    Bemerkung(en):

    Hier auch später erschienene, unveränderte Nachdrucke

    Literaturverz. S. 236 - 243

  8. Hume's aesthetic theory
    taste and sentiment
    Erschienen: 2001
    Verlag:  Routledge, London [u.a.]

    "David Hume famously said that reason is and ought only to be the slave of the passions. Hume's Aesthetic Theory traces the roots of aesthetics in the concepts of 'sentiment' and 'taste' and the epistemological possibilities that Hume's use of them... mehr

    Universitätsbibliothek Erlangen-Nürnberg, Hauptbibliothek
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Bayerische Staatsbibliothek
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe

     

    "David Hume famously said that reason is and ought only to be the slave of the passions. Hume's Aesthetic Theory traces the roots of aesthetics in the concepts of 'sentiment' and 'taste' and the epistemological possibilities that Hume's use of them has offered." "Aesthetics has tended to concentrate on forms of aesthetic experience and attitude that developed after Kant's Third Critique, but these concepts contrast with aesthetic thought in the eighteenth century, which is based on 'sentiment' and 'taste'. Neglect of the earlier eighteenth-century concepts obscures the alternatives available to aesthetic theory and misreads the history of aesthetics. In this respect, Dabney Townsend argues that Hume's contribution to aesthetic thought has been insufficiently explored and that attention to it can shed light on the theoretical underpinning of Hume's philosophy as a whole. More importantly, it can deepen our understanding of the history of aesthetics and offer renewed possibilites for contemporary aesthetics." "Hume's Aesthetic Theory is a major contribution to our understanding of Hume's general philosophy and will provide fresh insights into the history of aesthetics. It will prove invaluable to all those interested in Hume and aesthetics."--BOOK JACKET.

     

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    Quelle: Verbundkataloge
    Sprache: Englisch
    Medientyp: Buch (Monographie)
    ISBN: 0415233968
    RVK Klassifikation: CF 4617
    Auflage/Ausgabe: 1. publ.
    Schriftenreihe: Routledge studies in eighteenth century philosophy ; 2
    Schlagworte: Esthetica; Esthétique - 18e siècle; Geschichte; Ästhetik; Aesthetics; Ästhetik
    Weitere Schlagworte: Hume, David <1711-1776> - Esthétique; Hume, David <1711-1776>; Hume, David (1711-1776)
    Umfang: X, 258 S.
  9. Hume's aesthetic theory
    taste and sentiment
    Erschienen: 2005
    Verlag:  Routledge, London [u.a.]

    Universitätsbibliothek der LMU München
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
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      BibTeX-Format
    Quelle: Verbundkataloge
    Sprache: Englisch
    Medientyp: Buch (Monographie)
    ISBN: 0415233968
    RVK Klassifikation: CF 4617
    Auflage/Ausgabe: [Reprint.], transf. to digital print.
    Schriftenreihe: Routledge studies in eighteenth century philosophy ; 2
    Schlagworte: Ästhetik
    Weitere Schlagworte: Hume, David <1711-1776>; Hume, David (1711-1776)
    Umfang: X, 258 S.
  10. Hume's aesthetic theory
    sentiment and taste in the history of aesthetics
    Erschienen: 2000
    Verlag:  Routledge, London

    Ostbayerische Technische Hochschule Amberg-Weiden / Hochschulbibliothek Amberg
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Ostbayerische Technische Hochschule Amberg-Weiden, Hochschulbibliothek, Standort Weiden
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
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    Hinweise zum Inhalt
    Quelle: Verbundkataloge
    Sprache: Englisch
    Medientyp: Ebook
    Format: Online
    ISBN: 0203186079; 9780203186077
    Schriftenreihe: Routledge studies in eighteenth century philosophy ; 2
    Schlagworte: PHILOSOPHY / Aesthetics; Aesthetics; Aesthetics, Modern; Esthetica; Ästhetik; Aesthetics, Modern; Ästhetik
    Weitere Schlagworte: Hume, David / 1711-1776; Hume, David / 1711-1776; Hume, David (1711-1776); Hume, David (1711-1776)
    Umfang: 1 Online-Ressource (x, 258 pages)
    Bemerkung(en):

    Includes bibliographical references and index

    Shaftesbury and Hume -- Taste -- Hume's appeal to sentiment -- The aesthetic/moral analogy -- Rules -- The problem of a standard of taste

    This is a challenging exploration of the link between the work of David Hume and the eighteenth century empiricist background to the parallel history of aesthetics as it developed at the time