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  1. Food and culture
    a reader
    Beteiligt: Counihan, Carole (Hrsg.)
    Erschienen: 2008
    Verlag:  Routledge, New York, NY [u.a.]

    The problem of changing food habits -- Toward a psychosociology of contemporary food consumption -- The culinary triangle -- Deciphering a meal -- The abominable pig -- The nourishing arts -- The recipe, the prescription, and the experiment -- Time,... mehr

    Universität Potsdam, Universitätsbibliothek
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe

     

    The problem of changing food habits -- Toward a psychosociology of contemporary food consumption -- The culinary triangle -- Deciphering a meal -- The abominable pig -- The nourishing arts -- The recipe, the prescription, and the experiment -- Time, sugar, and sweetness -- Anorexia nervosa and its differential diagnosis -- Fast, feast, and flesh: the religious significance of food to medieval women -- The appetite as voice -- Anorexia nervosa: psychopathology as the crystallization of culture -- Feeding hard bodies: food and masculinities in men's fitness magazines -- The overcooked and underdone: masculinities in Japanese food programming -- Japanese mothers and obentos: the lunch-box as ideological state apparatus -- Conflict and deference -- Feeding lesbigay families -- How to make a national cuisine: cookbooks in contemporary India -- "Real Belizean food": building local identity in the transnational Caribbean -- Let's cook Thai: recipes for colonialism -- More than just the "big piece of chicken": the power of race, class, and food in American consciousness -- Mexicanas' food voice and differential consciousness in the San Luis Valley of Colorado -- Rooting out the causes of disease: why diabetes is so common among desert dwellers -- Slow food and the politics of pork fat: Italian food and European identity -- Taco Bell, maseca, and slow food: a postmodern apocalypse for Mexico's peasant cuisine? -- The raw and the rotten: punk cuisine -- Salad days: a visual study of children's food culture -- The chain never stops -- Whose "choice"? "Flexible" women workers in the tomato food chain -- The politics of breastfeeding: an advocacy update -- The political economy of obesity: the fat pay all -- Of hamburger and social space: consuming McDonald's in Beijing -- "Plastic-bag housewives" and postmodern restaurants?: public and private in Bangkok's foodscape -- The political economy of food aid in an era of agricultural biotechnology -- Street credit: the cultural politics of African street children's hunger -- Want amid plenty: from hunger to inequality

     

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    Hinweise zum Inhalt
    Quelle: Verbundkataloge
    Beteiligt: Counihan, Carole (Hrsg.)
    Sprache: Englisch
    Medientyp: Buch (Monographie)
    Format: Druck
    ISBN: 0415977762; 0415977770; 9780415977760; 9780415977777
    Weitere Identifier:
    9780415977777
    RVK Klassifikation: ZE 43900 ; LC 17000 ; EC 5410 ; LC 17610
    Auflage/Ausgabe: 2. ed.
    Schlagworte: Food; Food habits; Food; Food habits
    Umfang: XIII, 608 S., Ill., graph. Darst.
    Bemerkung(en):

    Literaturangaben

  2. Food and gender
    identity and power
    Beteiligt: Counihan, Carole (Hrsg.)
    Erschienen: 1998
    Verlag:  Harwood Academic, Amsterdam

    Niedersächsische Staats- und Universitätsbibliothek Göttingen
    Vk.Ges.1072
    keine Fernleihe
    Universitätsbibliothek Heidelberg
    99 A 10269
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
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    Quelle: Verbundkataloge
    Beteiligt: Counihan, Carole (Hrsg.)
    Sprache: Englisch
    Medientyp: Buch (Monographie)
    Format: Druck
    ISBN: 905702568X; 905702568x
    RVK Klassifikation: MS 9400 ; LB 44000 ; LC 17000
    Schriftenreihe: Food in history and culture ; 1
    Schlagworte: Food; Food; Food habits; Food; Food; Food; Nutrition
    Umfang: 168 S., ill.
    Bemerkung(en):

    Includes bibliographical references

  3. Food and culture
    a reader
    Beteiligt: Counihan, Carole (Hrsg.)
    Erschienen: 2008
    Verlag:  Routledge, New York, NY [u.a.]

    The problem of changing food habits -- Toward a psychosociology of contemporary food consumption -- The culinary triangle -- Deciphering a meal -- The abominable pig -- The nourishing arts -- The recipe, the prescription, and the experiment -- Time,... mehr

    Staats- und Universitätsbibliothek Bremen
    a etn 130/476(2)
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Technische Universität Chemnitz, Universitätsbibliothek
    $BCh
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Hochschule für Bildende Künste Dresden, Bibliothek
    2010/0222
    keine Ausleihe von Bänden, nur Papierkopien werden versandt
    Sächsische Landesbibliothek - Staats- und Universitätsbibliothek Dresden
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Weltkulturen Museum, Bibliothek
    Vk IX 205
    keine Ausleihe von Bänden, nur Papierkopien werden versandt
    Universitätsbibliothek Freiburg
    TX 2008/1182
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Zeppelin Universität gGmbH, Bibliothek
    LC 17000 C855 F6(2)
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Max-Planck-Institut zur Erforschung multireligiöser und multiethnischer Gesellschaften, Bibliothek
    LC 17000 Coun 2008
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Niedersächsische Staats- und Universitätsbibliothek Göttingen
    R UaW 10 f
    keine Fernleihe
    Max-Planck-Institut für ethnologische Forschung, Bibliothek
    GT2850 Coun2008
    keine Ausleihe von Bänden, nur Papierkopien werden versandt
    Universitäts- und Landesbibliothek Sachsen-Anhalt / Zentrale
    J F 11 Con.2
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Staats- und Universitätsbibliothek Hamburg Carl von Ossietzky
    VKK-D18/109
    keine Fernleihe
    Universitätsbibliothek Heidelberg
    2009 A 9807
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Thüringer Universitäts- und Landesbibliothek
    2011 A 182
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Universität Konstanz, Kommunikations-, Informations-, Medienzentrum (KIM)
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Universitätsbibliothek Leipzig
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Otto-von-Guericke-Universität, Universitätsbibliothek
    2008.06072:1
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Universitätsbibliothek Mannheim
    500 EC 5410 E71 C855(2)
    keine Fernleihe
    Universitätsbibliothek Osnabrück
    LBI 2516-246 0
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Universität Potsdam, Universitätsbibliothek
    LC 17000 COU
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Universitätsbibliothek der Eberhard Karls Universität
    51 A 9724
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe

     

    The problem of changing food habits -- Toward a psychosociology of contemporary food consumption -- The culinary triangle -- Deciphering a meal -- The abominable pig -- The nourishing arts -- The recipe, the prescription, and the experiment -- Time, sugar, and sweetness -- Anorexia nervosa and its differential diagnosis -- Fast, feast, and flesh: the religious significance of food to medieval women -- The appetite as voice -- Anorexia nervosa: psychopathology as the crystallization of culture -- Feeding hard bodies: food and masculinities in men's fitness magazines -- The overcooked and underdone: masculinities in Japanese food programming -- Japanese mothers and obentos: the lunch-box as ideological state apparatus -- Conflict and deference -- Feeding lesbigay families -- How to make a national cuisine: cookbooks in contemporary India -- "Real Belizean food": building local identity in the transnational Caribbean -- Let's cook Thai: recipes for colonialism -- More than just the "big piece of chicken": the power of race, class, and food in American consciousness -- Mexicanas' food voice and differential consciousness in the San Luis Valley of Colorado -- Rooting out the causes of disease: why diabetes is so common among desert dwellers -- Slow food and the politics of pork fat: Italian food and European identity -- Taco Bell, maseca, and slow food: a postmodern apocalypse for Mexico's peasant cuisine? -- The raw and the rotten: punk cuisine -- Salad days: a visual study of children's food culture -- The chain never stops -- Whose "choice"? "Flexible" women workers in the tomato food chain -- The politics of breastfeeding: an advocacy update -- The political economy of obesity: the fat pay all -- Of hamburger and social space: consuming McDonald's in Beijing -- "Plastic-bag housewives" and postmodern restaurants?: public and private in Bangkok's foodscape -- The political economy of food aid in an era of agricultural biotechnology -- Street credit: the cultural politics of African street children's hunger -- Want amid plenty: from hunger to inequality

     

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    Hinweise zum Inhalt
    Quelle: Verbundkataloge
    Beteiligt: Counihan, Carole (Hrsg.)
    Sprache: Englisch
    Medientyp: Buch (Monographie)
    Format: Druck
    ISBN: 0415977762; 0415977770; 9780415977760; 9780415977777
    Weitere Identifier:
    9780415977777
    RVK Klassifikation: ZE 43900 ; LC 17000 ; EC 5410 ; LC 17610
    Auflage/Ausgabe: 2. ed.
    Schlagworte: Food; Food habits; Food; Food habits
    Umfang: XIII, 608 S., Ill., graph. Darst.
    Bemerkung(en):

    Literaturangaben

  4. Food and gender
    identity and power
    Beteiligt: Counihan, Carole (Hrsg.)
    Erschienen: 2004
    Verlag:  Routledge, London [u.a.]

    Universitätsbibliothek Heidelberg
    2008 A 13950
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Universitätsbibliothek Leipzig
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Kommunikations-, Informations- und Medienzentrum der Universität Hohenheim
    ZE 79000 C855
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
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    Quelle: Verbundkataloge
    Beteiligt: Counihan, Carole (Hrsg.)
    Sprache: Englisch
    Medientyp: Buch (Monographie)
    Format: Druck
    ISBN: 905702568X
    Weitere Identifier:
    9789057025686
    RVK Klassifikation: ZE 79000 ; MS 2900 ; LC 17000
    Auflage/Ausgabe: Digital print.
    Schriftenreihe: Food in history and culture ; 1
    Schlagworte: Ernährungsgewohnheit; Geschlechterforschung;
    Umfang: XI, 168 S., Ill., graph. Darst.
    Bemerkung(en):

    Includes bibliographical references