Turskite jazični elementi vo makedonskite dramski tvorbi od XX vek - Ago, Aktan (Logos-A, 2014)
Glavnata cel na ova retko delo gi opfakja objevenite dramski dela od makedonski avtori, od koi se iscrpuva leksikata i se izlagaat turskite jazični elementi vo preku sto dramski dela od preku trideset makedonski dramski avtori. Analizirajkji gi jazičnite materijali vo koi e zastapena turskata leksika, se doagja do konstatacija deka leksičkiot sloj na turskite jazični elementi što se inkorporirale vo dramskite tekstovi se naogjat vo značitelen broj. Leksičkiot materijal vo odnos na turskite jazični elementi što se prezentirani vo ova delo pred se, zboruva deka vo makedonskite dramski tvorbi odigral značajna uloga.