Diccionari Pla de literatura - Pla, Josep (Ediciones Destino, 2000)
Verlagsinfo: A l'hora de comprendre la feina d'un gran escriptor, com ara Josep Pla, tant o més valuosa que la seva mateixa obra escrita és la seva experiència com a lector. Aquesta poser és la primera utilitat que els molts lectors de Pla podran trobar en aquest Diccionari Pla de literatura, que Valentí Puig, en la seva vessant de planià d'excepció, ha compost a força de recórrer i seleccionar les trenta mil pàgines de l'oceànica obra completa de l'escriptor de Palafrugell. A banda d'això, l'obra ofereix un recorregut per una part essencial de la literatura occidental moderna, a més d'una autobiografia intel·lectual reconstruïda a partir de les lectures d'un escriptor que, com sempre, obliga el lector a posicionar-se, reflexionar i fer-se partícep i còmplice d'un món de sensatesa, rigor, bellesa i ironia. Josep Pla (Palafrugell, 1897 - Llofriu, 1981) és el prosista més important de la literatura catalana moderna. Els 46 volums de la seva Obra Completa en són el testimoni aclaparador. Valentí Puig (Palma, 1949) ha publicat dietaris, poesia, novel·la, contes i assaigs. El 1998 va guanyar el premi Josep Pla per l'assaig L'home de l'abric, un fet que el va singularitzar com un dels escriptors més importants de la literatura catalana actual.
Includes index
Keywords: Wörterbuch; Literature; Catalan literature