Den russiske togmyten : - Bryn, Brita Lotsberg (Cappelen Damm akademisk, 2018)
I denne boken spennes det opp et bredt og kontrastfylt kulturhistorisk lerret. I sin utforskning av russiskspråklig jernbanefiksjon, fra Pusjkin til Pelevin, tar forfatteren oss med på åpningen av imperiets første passasjerlinje. Derfra går turen videre fra revolusjonstog, sovjetiske pansertog og syketog, via en fylletur med lokaltog og en forblåst stasjon på den kasakhstanske steppen, til postsovjetiske erindrings-, samtids- og framtidstog. Boken henvender seg til spesialister og russiskstudenter så vel som til lesere med allmenn interesse for Russland, litteratur og kulturteori.
1. e-bokutgave tilsvarer 1. trykte utgave 2019
Keywords: Litterær analyse; Kulturhistorie; Jernbaner; Jernbanar