Vestindiske spor - Ottesen, Doris,Bach-Nielsen, Carsten (Syddansk Universitetsforlag, 2020)
Denne bogs titel refererer til de spor af indfødt liv, som Robinson Crusoe opdagede i strandsandet på sin øde ø i Caribien. I bogen følges de vestindiske spor i den danske koloniale sammenhæng siden slutningen af 1700-tallet, både de hvide, de sorte og de farvede. Har sporene fra kolonitiden formået at sætte sig varigt aftryk lokalt? Er de med tiden blevet helt udviskede i den danske litteraturhistorie? Forfatterne Doris Ottesen og Carsten Bach-Nielsen fremdrager godt gemte og næsten glemte skønlitterære forfatterskaber, både fra kolonitiden i Dansk Vestindien og fra Danmark i de første 50 år efter øernes salg til USA under det nye navn: Virgin Islands.
Keywords: Literatur; Dänisch; Kolonialismus