Ruská sovětská literatura - Drozda, Miroslav (Orbis, 1961)
Přehledné dějiny soustřeďují pozornost především na postižení hlavních vývojových období a jejich základních problémů, úkolů, cílů a přínosu námětového i ideového, ale usilují i o vystižení osobitosti jednotlivých tvůrců, jak jilze vystopovat a doložit na jejich hlavních dílech.
Keywords: Literatur; Russisch