Abrahamova žrtva - Franić Tomić, Viktoria,Novak, Slobodan Prosperov (Matica Hrvatska, 2015)
Prva komparatistička studija objavljena u Hrvatskoj koja u obradi teme Abrahamove žrtve integrira sve poznate hrvatske književne adaptacije i njezine odjeke u svjetskom kontekstu, a usto predstavlja i prvi pokušaj obuhvatna prikaza književnog mita o Abrahamovoj žrtvi i njegovih preobrazbi s obzirom na filozofijsko čitanje teoloških slojeva ove biblijske naracije te njezine likovnosti od najstarijih židovskih, muslimanskih i kršćanskih vizualizacija.
Keywords: Abraham; Vergleichende Literaturwissenschaft; Menschenopfer; Kroatisch; Sohn; Literatur