Bahtin i stilskoto raznoglasie vo makedonskata literatura - Tasevska Haǆi-Boškova, Iskra (Makedonika Litera, 2015)
Teoriska paradigma (episteme); Heteroglosijata i drugite Bahtinovi epistemološki postulati, aplicirani vrz primeri od makedonskata književna tradicija; Fenomenot na tugiot govor (heteroglosijata) i negovite fomralno-diskursivni elementi; Avtorstkata prikazna na Cepenkov i narodnite prikazni vo kontekst na diskurzivnite praktiki na tugiot govor (heteroglosijata);
Keywords: Bachtin; Michail Michajlovič; Polyfonie; Mazedonisch; Literatur; Literaturtheorie