Uvod u sociologiju srpskog nadrealizma - Milenković, Pavle (Mediterran Publishing, 2012)
Namera ove knjige je da skrene pažnju na jednu oblast intelektualnog i stvaralačkog života međuratne Srbije, na polje literarne avangarde. Znatni deo rasprave posvećen je aktivnostima beogradske, odnosno srpske nadrealističke grupe, pa otud i naslov: pod sociologijom nadrealizma ovde je označeno čitanje književnoteorijskih tekstova kao dokumenata za razumevanje vaninstitucionalnih saznajnih tokova u srpskom društvu za vreme Kraljevine Jugoslavije.
Literaturverz. S. 225 - 234
Keywords: œaSurrealism (Literature)œzSerbia; œaSurrealismœzSerbia; œaSociology; œaAvant-garde (Aesthetics)œzSerbia; œaCounterculture