Stopy - Charous, Emil (Mladá fronta, 1975)
Soubor novel, v němž jsou zastoupeni P. Jaroš (Rosa, kam oko dohlédne), V. Šikula (Mandula), J. Kot (Velké štěstí Roberta Kožešníka), R. Sloboda (Odříkání), P. Vilikovský (Tvůj první sten), V. Bednár (Díra do světa), D. Mitana (Vánoční cesta), J. Puškáš (Meteorologův vzestup), I. Habaj (Období dešťů), P. Andruška (Dům u cesty), M. Zelinka (Rozloučení s Marií) a V. Švenková (Prstýnek z povázky), přibližuje českému čtenáři ve zkratce obraz o stavu mladé slovenské prózy.
Aus d. Slowak. uebers
Keywords: Slowakisch; Prosa