Bouře - Bevk, France (Lidová demokracie, 1966)
Dodnes nejplodnější slovinský spisovatel a veřejný činitel (nar. 1890) představuje se čtenáři dramatickým příběhem lásky z istrijské rybářské osady. Úlohu v něm hrají právě tak moře v celé rozmanitosti svých podob a ti, kdo při něm žijí, jako mnohost a různotvárnost lidských citů, povznášejících i drtících člověka
11000 výt.
Keywords: Tschechisch; Prosa