Andrićeva kriopoetika - Tošović, Branko (Čigoja štampa, 2023)
Kriopoetika je deo poetike koja se bavi umetničkim odslikavanjem prirodne i duševne hladnoće, u datome slučaju u književnom stvaralaštvu nobelovca Iva Andrića (1892–1975), i to u odnosu na opus drugih stranih i domaćih autora.
Literaturverzeichnis: Seite 727-778
Keywords: Andrić; Ivo; Literarisches Werk; Natur; Seele; Kälte