Filtern nach
Letzte Suchanfragen

Ergebnisse für *

Zeige Ergebnisse 1 bis 12 von 12.

  1. Good humor, bad taste
    a sociology of the joke
    Erschienen: c2006
    Verlag:  Mouton de Gruyter, Berlin ;New York

    Brandenburgische Technische Universität Cottbus - Senftenberg, Universitätsbibliothek
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Universität Potsdam, Universitätsbibliothek
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Export in Literaturverwaltung   RIS-Format
      BibTeX-Format
    Hinweise zum Inhalt
    Quelle: Verbundkataloge
    Sprache: Englisch
    Medientyp: Ebook
    Format: Online
    ISBN: 3110186152; 9783110186154; 9783110898996
    Weitere Identifier:
    RVK Klassifikation: EC 3980
    Schriftenreihe: Humor research ; 7
    Schlagworte: Gesellschaft; Dutch wit and humor; Wit and humor; Humor; Witz
    Umfang: 1 Online-Ressource (viii, 293 p)
    Bemerkung(en):

    Includes bibliographical references (p. [269]-285) and index. - Translation of: Goede humor, slechte smaak with revised material and added chapter

    Biographical note: Giselinde Kuipers, Erasmus University, Rotterdam, The Netherlands

    Main description: This book is the first extensive sociological study of the relationship between humor and social background. Using a combination of interview materials, survey data, and historical materials, it explores the relationship between humor and gender, age, social class, and national differences in the Netherlands and the United States. The exploration of social differences in sense of humor starts off from one specific, and not very prestigious, humorous genre: the joke. Good Humor, Bad Taste explains why jokes are good humor to some, bad taste to others

    Review text: "[...] Good Humor, Bad Tast is an important book"Elliott Oring in: Journal of American Folklore 2009 "This is an insightful and very clearly espressed study of an important social phenomenon ?humor. Besides, it contains, if I may say so without losing cast in Batavia, some very funny jokes."Christie Davies in: American Journal of Sociology 2008 "[...] this is a valuable and insightful contribution to the scholarship on jokes and humor that opens up many possibilities for future research."Moira Smith in: Journal of Folklore Research 2/2008

  2. Good humor, bad taste
    a sociology of the joke
    Erschienen: [2006]
    Verlag:  Mouton de Gruyter, Berlin ;New York

    Zugang:
    Universitätsbibliothek Gießen
    keine Fernleihe
    Universitätsbibliothek Kassel, Landesbibliothek und Murhardsche Bibliothek der Stadt Kassel
    keine Fernleihe
    Universität Mainz, Zentralbibliothek
    keine Fernleihe
    Universität Marburg, Universitätsbibliothek
    keine Fernleihe
    Export in Literaturverwaltung   RIS-Format
      BibTeX-Format
    Hinweise zum Inhalt
    Quelle: Verbundkataloge
    Sprache: Unbestimmt
    Medientyp: Ebook
    Format: Online
    ISBN: 3110186152; 9783110186154; 9783110898996
    Weitere Identifier:
    RVK Klassifikation: EC 3980 ; MR 7100
    DDC Klassifikation: Sozialwissenschaften (300)
    Schriftenreihe: Humor research
    Schlagworte: Witz; Humor
    Umfang: Online-Ressource (viii, 293 p), ill
    Bemerkung(en):

    Includes bibliographical references (p. [269]-285) and index

    Translation of: Goede humor, slechte smaak with revised material and added chapter

  3. Good Humor, Bad Taste
    A Sociology of the Joke
    Erschienen: 2006
    Verlag:  De Gruyter, Berlin/Boston ; ProQuest, Ann Arbor, Michigan

    Universität Frankfurt, Elektronische Ressourcen
    /
    keine Fernleihe
    Universitätsbibliothek Gießen
    keine Fernleihe
    Export in Literaturverwaltung   RIS-Format
      BibTeX-Format
    Quelle: Verbundkataloge
    Sprache: Englisch
    Medientyp: Ebook
    Format: Online
    ISBN: 9783110898996
    RVK Klassifikation: EC 3980
    DDC Klassifikation: Sozialwissenschaften (300)
    Schriftenreihe: Humor Research [HR] ; v.7
    Schlagworte: Witz; Humor
    Umfang: 1 Online-Ressource (293 pages)
    Bemerkung(en):

    Description based on publisher supplied metadata and other sources

  4. Good humor, bad taste
    a sociology of the joke
    Erschienen: c2006
    Verlag:  Mouton de Gruyter, Berlin

    Export in Literaturverwaltung   RIS-Format
      BibTeX-Format
    Quelle: Verbundkataloge
    Sprache: Englisch
    Medientyp: Ebook
    Format: Online
    ISBN: 9783110186154; 9783110898996
    RVK Klassifikation: EC 3980 ; MR 7100
    Schlagworte: Gesellschaft; Dutch wit and humor; Wit and humor; Humor; Witz
    Umfang: viii, 293 p.
    Bemerkung(en):

    Translation of: Goede humor, slechte smaak with revised material and added chapter

    Includes bibliographical references (p. [269]-285) and index

  5. Good Humor, Bad Taste
    A Sociology of the Joke
    Erschienen: [2011]; ©2006
    Verlag:  De Gruyter Mouton, Berlin ; Boston

    Good Humor, Bad Taste is the first extensive sociological study of the relationship between humor and social background. Using a combination of interview materials, survey data, and historical materials, the book explores the relationship between... mehr

    Zugang:
    Hochschulbibliothek der Fachhochschule Aachen
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Universitätsbibliothek der RWTH Aachen
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Fachhochschule Bielefeld, Hochschulbibliothek
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Universitätsbibliothek Bielefeld
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Hochschule Bochum, Hochschulbibliothek
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Ruhr-Universität Bochum, Universitätsbibliothek
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Universitäts- und Landesbibliothek Bonn
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Fachhochschule Dortmund, Hochschulbibliothek
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Universitätsbibliothek Dortmund
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Universitätsbibliothek Duisburg-Essen
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Westfälische Hochschule Gelsenkirchen Bocholt Recklinghausen, Hochschulbibliothek
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Fachhochschule Südwestfalen, Elektronische Ressourcen
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Universitätsbibliothek der Fernuniversität
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Katholische Hochschule Nordrhein-Westfalen (katho), Hochschulbibliothek
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Technische Hochschule Köln, Hochschulbibliothek
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Universitäts- und Stadtbibliothek Köln, Hauptabteilung
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Zentralbibliothek der Sportwissenschaften der Deutschen Sporthochschule Köln
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Hochschule Niederrhein, Bibliothek
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Hochschule Ruhr West, Hochschulbibliothek, Zweigbibliothek Bottrop
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Hochschule Ruhr West, Hochschulbibliothek
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Universitäts- und Landesbibliothek Münster
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Universitätsbibliothek Paderborn
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Hochschul- und Kreisbibliothek Bonn-Rhein-Sieg
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Universitätsbibliothek Siegen
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Universitätsbibliothek Wuppertal
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe

     

    Good Humor, Bad Taste is the first extensive sociological study of the relationship between humor and social background. Using a combination of interview materials, survey data, and historical materials, the book explores the relationship between humor and gender, age, regional background, and especially, humor and social class in the Netherlands. The final chapter focuses on national differences, exploring the differences between the American and the Dutch sense of humor, again using a combination of interview and survey materials. The starting point for this exploration of differences in sense of humor is one specific humorous genre: the joke. The joke is not a very prestigious genre; in the Netherlands even less so than in the US. It is precisely this lack of status that made it a good starting point for asking questions about humor and taste. Interviewees generally had very pronounced opinions about the genre, calling jokes "their favorite kind humor", but also "completely devoid of humor" and "a form of intellectual poverty". Good Humor, Bad Taste attempts to explain why jokes are good humor to some, bad taste to others. The focus on this one genre enables Good Humor, Bad Taste to have a very wide scope. The book not only covers the appreciation and evaluation of jokes by different social groups and in different cultures, and its relationship with wider humor styles. It also describes the genre itself: the history of the genre, its decline in status from the sixteenth century onward, and the way the topics and the tone of jokes have changed over the last fifty years of the twentieth century

     

    Export in Literaturverwaltung   RIS-Format
      BibTeX-Format
    Hinweise zum Inhalt
    Quelle: Verbundkataloge
    Sprache: Englisch
    Medientyp: Ebook
    Format: Online
    ISBN: 9783110898996
    Weitere Identifier:
    RVK Klassifikation: EC 3980
    Schriftenreihe: Humor Research [HR] ; 7
    Weitere Schlagworte: Dutch wit and humor / History and criticism; Wit and humor / Social aspects; Humor; Soziologie; Sprachsoziologie; Witz; humor; jokes; sociolinguistics; sociology; HUMOR / Form / Jokes & Riddles
    Umfang: 1 online resource (301 p.)
  6. Good Humor, Bad Taste
    A Sociology of the Joke
    Erschienen: 2011; ©2006
    Verlag:  Mouton de Gruyter, Berlin ;New York

    Biographical note: Giselinde Kuipers, Erasmus University, Rotterdam, The Netherlands. This book is the first extensive sociological study of the relationship between humor and social background. Using a combination of interview materials, survey... mehr

    Zugang:
    Verlag (lizenzpflichtig)
    Universitätsbibliothek Braunschweig
    keine Fernleihe
    Staats- und Universitätsbibliothek Bremen
    keine Fernleihe
    Technische Universität Chemnitz, Universitätsbibliothek
    keine Fernleihe
    Sächsische Landesbibliothek - Staats- und Universitätsbibliothek Dresden
    keine Fernleihe
    Zentrale Hochschulbibliothek Flensburg
    keine Fernleihe
    Technische Universität Bergakademie Freiberg, Bibliothek 'Georgius Agricola'
    keine Fernleihe
    Universitätsbibliothek Greifswald
    keine Fernleihe
    Universitäts- und Landesbibliothek Sachsen-Anhalt / Zentrale
    ebook
    keine Fernleihe
    HafenCity Universität Hamburg, Bibliothek
    keine Fernleihe
    Helmut-Schmidt-Universität, Universität der Bundeswehr Hamburg, Universitätsbibliothek
    keine Fernleihe
    Staats- und Universitätsbibliothek Hamburg Carl von Ossietzky
    keine Fernleihe
    Hochschule für Angewandte Wissenschaften Hamburg, Hochschulinformations- und Bibliotheksservice (HIBS), Fachbibliothek Technik, Wirtschaft, Informatik
    keine Fernleihe
    Technische Universität Hamburg, Universitätsbibliothek
    keine Fernleihe
    Gottfried Wilhelm Leibniz Bibliothek - Niedersächsische Landesbibliothek
    keine Fernleihe
    Duale Hochschule Baden-Württemberg Heidenheim, Bibliothek
    e-Book DeGruyter
    keine Fernleihe
    Universitätsbibliothek Hildesheim
    keine Fernleihe
    Duale Hochschule Baden-Württemberg Stuttgart, Campus Horb, Bibliothek
    eBook De Gruyter
    keine Fernleihe
    Thüringer Universitäts- und Landesbibliothek
    keine Fernleihe
    Badische Landesbibliothek
    keine Fernleihe
    Karlsruher Institut für Technologie, KIT-Bibliothek
    keine Ausleihe von Bänden, nur Papierkopien werden versandt
    Universitätsbibliothek Kiel, Zentralbibliothek
    keine Fernleihe
    Hochschule für Technik, Wirtschaft und Kultur Leipzig, Hochschulbibliothek
    keine Fernleihe
    Universitätsbibliothek Leipzig
    keine Fernleihe
    Duale Hochschule Baden-Württemberg Lörrach, Zentralbibliothek
    eBook DeGruyter
    keine Fernleihe
    Leuphana Universität Lüneburg, Medien- und Informationszentrum, Universitätsbibliothek
    keine Fernleihe
    Duale Hochschule Baden-Württemberg Mannheim, Bibliothek
    de Gruyter
    keine Fernleihe
    Duale Hochschule Baden-Württemberg Mannheim, Bibliothek
    eBook de Gruyter
    keine Fernleihe
    Hochschule Merseburg, Bibliothek
    keine Fernleihe
    Bibliotheks-und Informationssystem der Carl von Ossietzky Universität Oldenburg (BIS)
    keine Fernleihe
    Bibliotheks-und Informationssystem der Carl von Ossietzky Universität Oldenburg (BIS)
    keine Fernleihe
    Jade Hochschule Wilhelmshaven/Oldenburg/Elsfleth, Campus Oldenburg, Bibliothek
    keine Fernleihe
    Jade Hochschule Wilhelmshaven/Oldenburg/Elsfleth, Campus Elsfleth, Bibliothek
    keine Fernleihe
    Universitätsbibliothek Osnabrück
    keine Fernleihe
    Hochschulbibliothek Pforzheim, Bereichsbibliothek Technik und Wirtschaft
    eBook de Gruyter
    keine Fernleihe
    Universität Potsdam, Universitätsbibliothek
    keine Fernleihe
    Duale Hochschule Baden-Württemberg Ravensburg, Bibliothek
    E-Book deGruyter
    keine Fernleihe
    Universitätsbibliothek Rostock
    keine Fernleihe
    Duale Hochschule Baden-Württemberg Stuttgart, Bibliothek
    eBook De Gruyter
    keine Fernleihe
    Universitätsbibliothek der Eberhard Karls Universität
    keine Ausleihe von Bänden, nur Papierkopien werden versandt
    Universitätsbibliothek Vechta
    keine Fernleihe
    Duale Hochschule Baden-Württemberg Villingen-Schwenningen, Bibliothek
    deGruyter ebook
    keine Fernleihe
    Jade Hochschule Wilhelmshaven/Oldenburg/Elsfleth, Campus Wilhelmshaven, Bibliothek
    keine Fernleihe
    Hochschule Zittau / Görlitz, Hochschulbibliothek
    keine Fernleihe

     

    Biographical note: Giselinde Kuipers, Erasmus University, Rotterdam, The Netherlands. This book is the first extensive sociological study of the relationship between humor and social background. Using a combination of interview materials, survey data, and historical materials, it explores the relationship between humor and gender, age, social class, and national differences in the Netherlands and the United States. The exploration of social differences in sense of humor starts off from one specific, and not very prestigious, humorous genre: the joke. Good Humor, Bad Taste explains why jokes are good humor to some, bad taste to others. Review text: "[...] Good Humor, Bad Tast is an important book"Elliott Oring in: Journal of American Folklore 2009 "This is an insightful and very clearly espressed study of an important social phenomenon ?humor. Besides, it contains, if I may say so without losing cast in Batavia, some very funny jokes."Christie Davies in: American Journal of Sociology 2008 "[...] this is a valuable and insightful contribution to the scholarship on jokes and humor that opens up many possibilities for future research."Moira Smith in: Journal of Folklore Research 2/2008

     

    Export in Literaturverwaltung   RIS-Format
      BibTeX-Format
    Hinweise zum Inhalt
    Volltext (lizenzpflichtig)
    Quelle: Verbundkataloge
    Sprache: Englisch
    Medientyp: Ebook
    Format: Online
    ISBN: 9783110898996
    Weitere Identifier:
    RVK Klassifikation: EC 3980
    Schriftenreihe: Humor research ; 7
    Humor Research [HR] ; 7
    Schlagworte: Dutch wit and humor; Wit and humor; Dutch wit and humor; Wit and humor; Niederlande; Witz; USA; Humor; HUMOR / Form / Jokes & Riddles
    Weitere Schlagworte: Humor; jokes; sociolinguistics; sociology
    Umfang: Online-Ressource (viii, 293 p)
  7. Good Humor, Bad Taste
    A Sociology of the Joke
    Erschienen: 2006
    Verlag:  De Gruyter, Berlin/Boston ; ProQuest, Ann Arbor, Michigan

    Universität Frankfurt, Elektronische Ressourcen
    /
    keine Fernleihe
    Export in Literaturverwaltung   RIS-Format
      BibTeX-Format
    Quelle: Fachkatalog AVL
    Sprache: Englisch
    Medientyp: Ebook
    Format: Online
    ISBN: 9783110898996
    RVK Klassifikation: EC 3980
    DDC Klassifikation: Sozialwissenschaften (300)
    Schriftenreihe: Humor Research [HR] ; v.7
    Schlagworte: Witz; Humor
    Umfang: 1 Online-Ressource (293 pages)
    Bemerkung(en):

    Description based on publisher supplied metadata and other sources

  8. Good humor, bad taste
    a sociology of the joke
    Erschienen: c2006
    Verlag:  Mouton de Gruyter, Berlin ;New York

    Ostbayerische Technische Hochschule Amberg-Weiden / Hochschulbibliothek Amberg
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    TH-AB - Technische Hochschule Aschaffenburg, Hochschulbibliothek
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Technische Hochschule Augsburg
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Universitätsbibliothek Bamberg
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Universitätsbibliothek Bayreuth
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Hochschule Coburg, Zentralbibliothek
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Universitätsbibliothek Eichstätt-Ingolstadt
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Hochschule Kempten, Hochschulbibliothek
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Hochschule Landshut, Hochschule für Angewandte Wissenschaften, Bibliothek
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Universitätsbibliothek der LMU München
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Universität der Bundeswehr München, Universitätsbibliothek
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Universitätsbibliothek Passau
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Universitätsbibliothek Würzburg
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Export in Literaturverwaltung   RIS-Format
      BibTeX-Format
    Hinweise zum Inhalt
    Quelle: Verbundkataloge
    Sprache: Englisch
    Medientyp: Ebook
    Format: Online
    ISBN: 9783110898996
    Weitere Identifier:
    RVK Klassifikation: EC 3980 ; MR 7100
    Schriftenreihe: Humor research ; 7
    Schlagworte: Gesellschaft; Dutch wit and humor; Wit and humor; Humor; Witz
    Umfang: 1 Online-Ressource (viii, 293 p)
    Bemerkung(en):

    Includes bibliographical references (p. [269]-285) and index. - Translation of: Goede humor, slechte smaak with revised material and added chapter

    Biographical note: Giselinde Kuipers, Erasmus University, Rotterdam, The Netherlands

    Main description: This book is the first extensive sociological study of the relationship between humor and social background. Using a combination of interview materials, survey data, and historical materials, it explores the relationship between humor and gender, age, social class, and national differences in the Netherlands and the United States. The exploration of social differences in sense of humor starts off from one specific, and not very prestigious, humorous genre: the joke. Good Humor, Bad Taste explains why jokes are good humor to some, bad taste to others

    Review text: "[...] Good Humor, Bad Tast is an important book"Elliott Oring in: Journal of American Folklore 2009 "This is an insightful and very clearly espressed study of an important social phenomenon ?humor. Besides, it contains, if I may say so without losing cast in Batavia, some very funny jokes."Christie Davies in: American Journal of Sociology 2008 "[...] this is a valuable and insightful contribution to the scholarship on jokes and humor that opens up many possibilities for future research."Moira Smith in: Journal of Folklore Research 2/2008

  9. Good Humor, Bad Taste
    A Sociology of the Joke
    Erschienen: 2011; ©2006
    Verlag:  Mouton de Gruyter, Berlin ;New York

    Biographical note: Giselinde Kuipers, Erasmus University, Rotterdam, The Netherlands. This book is the first extensive sociological study of the relationship between humor and social background. Using a combination of interview materials, survey... mehr

    Zugang:
    Verlag (lizenzpflichtig)
    Universität Potsdam, Universitätsbibliothek
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe

     

    Biographical note: Giselinde Kuipers, Erasmus University, Rotterdam, The Netherlands. This book is the first extensive sociological study of the relationship between humor and social background. Using a combination of interview materials, survey data, and historical materials, it explores the relationship between humor and gender, age, social class, and national differences in the Netherlands and the United States. The exploration of social differences in sense of humor starts off from one specific, and not very prestigious, humorous genre: the joke. Good Humor, Bad Taste explains why jokes are good humor to some, bad taste to others. Review text: "[...] Good Humor, Bad Tast is an important book"Elliott Oring in: Journal of American Folklore 2009 "This is an insightful and very clearly espressed study of an important social phenomenon ?humor. Besides, it contains, if I may say so without losing cast in Batavia, some very funny jokes."Christie Davies in: American Journal of Sociology 2008 "[...] this is a valuable and insightful contribution to the scholarship on jokes and humor that opens up many possibilities for future research."Moira Smith in: Journal of Folklore Research 2/2008

     

    Export in Literaturverwaltung   RIS-Format
      BibTeX-Format
    Hinweise zum Inhalt
    Volltext (lizenzpflichtig)
    Quelle: Verbundkataloge
    Sprache: Englisch
    Medientyp: Ebook
    Format: Online
    ISBN: 9783110898996
    Weitere Identifier:
    RVK Klassifikation: EC 3980
    Schriftenreihe: Humor research ; 7
    Humor Research [HR] ; 7
    Schlagworte: Dutch wit and humor; Wit and humor; Dutch wit and humor; Wit and humor; Niederlande; Witz; USA; Humor; HUMOR / Form / Jokes & Riddles
    Weitere Schlagworte: Humor; jokes; sociolinguistics; sociology
    Umfang: Online-Ressource (viii, 293 p)
  10. Good Humor, Bad Taste
    A Sociology of the Joke
    Erschienen: [2011]; ©2006
    Verlag:  De Gruyter Mouton, Berlin ; Boston

    Good Humor, Bad Taste is the first extensive sociological study of the relationship between humor and social background. Using a combination of interview materials, survey data, and historical materials, the book explores the relationship between... mehr

    Zugang:
    Hochschulbibliothek der Fachhochschule Aachen
    keine Fernleihe
    Universitätsbibliothek der RWTH Aachen
    keine Fernleihe
    Hochschule Bielefeld – University of Applied Sciences and Arts, Hochschulbibliothek
    keine Fernleihe
    Universitätsbibliothek Bielefeld
    keine Fernleihe
    Evangelische Hochschule Rheinland-Westfalen-Lippe, Bibliothek
    keine Fernleihe
    Hochschule Bochum, Hochschulbibliothek
    keine Fernleihe
    Hochschule für Gesundheit, Hochschulbibliothek
    keine Fernleihe
    Ruhr-Universität Bochum, Universitätsbibliothek
    keine Fernleihe
    Technische Hochschule Georg Agricola, Hochschulbibliothek
    keine Fernleihe
    Fachhochschule Dortmund, Hochschulbibliothek
    keine Fernleihe
    Universitätsbibliothek Dortmund
    keine Fernleihe
    Hochschulbibliothek der Hochschule Düsseldorf
    keine Fernleihe
    Universitäts- und Landesbibliothek Düsseldorf
    keine Fernleihe
    Universitätsbibliothek Duisburg-Essen
    keine Fernleihe
    Westfälische Hochschule Gelsenkirchen Bocholt Recklinghausen, Hochschulbibliothek
    keine Fernleihe
    Fachhochschule Südwestfalen, Fachbibliothek Hagen, Zentralbibliothek
    keine Fernleihe
    Universitätsbibliothek der Fernuniversität
    keine Fernleihe
    Katholische Hochschule Nordrhein-Westfalen (katho), Hochschulbibliothek
    keine Fernleihe
    Kunsthochschule für Medien, Bibliothek / Mediathek
    keine Fernleihe
    Rheinische Hochschule Köln gGmbH, Bibliothek
    keine Fernleihe
    Technische Hochschule Köln, Hochschulbibliothek
    keine Fernleihe
    Universitäts- und Stadtbibliothek Köln, Hauptabteilung
    keine Fernleihe
    Zentralbibliothek der Sportwissenschaften der Deutschen Sporthochschule Köln
    keine Fernleihe
    Technische Hochschule Ostwestfalen-Lippe, Service Kommunikation Information Medien
    keine Fernleihe
    Hochschule Niederrhein, Bibliothek
    keine Fernleihe
    Hochschule Ruhr West, Hochschulbibliothek
    keine Fernleihe
    FH Münster, Hochschulbibliothek
    keine Fernleihe
    Universitäts- und Landesbibliothek Münster, Zentralbibliothek
    keine Fernleihe
    Universitätsbibliothek Paderborn
    keine Fernleihe
    Universitätsbibliothek Siegen
    keine Fernleihe
    Universitätsbibliothek Trier
    keine Fernleihe
    Universitätsbibliothek Wuppertal
    keine Fernleihe

     

    Good Humor, Bad Taste is the first extensive sociological study of the relationship between humor and social background. Using a combination of interview materials, survey data, and historical materials, the book explores the relationship between humor and gender, age, regional background, and especially, humor and social class in the Netherlands. The final chapter focuses on national differences, exploring the differences between the American and the Dutch sense of humor, again using a combination of interview and survey materials. The starting point for this exploration of differences in sense of humor is one specific humorous genre: the joke. The joke is not a very prestigious genre; in the Netherlands even less so than in the US. It is precisely this lack of status that made it a good starting point for asking questions about humor and taste. Interviewees generally had very pronounced opinions about the genre, calling jokes "their favorite kind humor", but also "completely devoid of humor" and "a form of intellectual poverty". Good Humor, Bad Taste attempts to explain why jokes are good humor to some, bad taste to others. The focus on this one genre enables Good Humor, Bad Taste to have a very wide scope. The book not only covers the appreciation and evaluation of jokes by different social groups and in different cultures, and its relationship with wider humor styles. It also describes the genre itself: the history of the genre, its decline in status from the sixteenth century onward, and the way the topics and the tone of jokes have changed over the last fifty years of the twentieth century

     

    Export in Literaturverwaltung   RIS-Format
      BibTeX-Format
    Hinweise zum Inhalt
    Quelle: Verbundkataloge
    Sprache: Englisch
    Medientyp: Ebook
    Format: Online
    ISBN: 9783110898996
    Weitere Identifier:
    RVK Klassifikation: EC 3980
    Schriftenreihe: Humor Research [HR] ; 7
    Schlagworte: Dutch wit and humor / History and criticism; Wit and humor / Social aspects; Humor; Soziologie; Sprachsoziologie; Witz; humor; jokes; sociolinguistics; sociology; HUMOR / Form / Jokes & Riddles
    Umfang: 1 online resource (301 p.)
  11. Good humor, bad taste
    a sociology of the joke
    Erschienen: c2006
    Verlag:  Mouton de Gruyter, Berlin

    Main description: This book is the first extensive sociological study of the relationship between humor and social background. Using a combination of interview materials, survey data, and historical materials, it explores the relationship between... mehr

    Staats- und Universitätsbibliothek Bremen
    keine Fernleihe
    Helmut-Schmidt-Universität, Universität der Bundeswehr Hamburg, Universitätsbibliothek
    keine Fernleihe
    Gottfried Wilhelm Leibniz Bibliothek - Niedersächsische Landesbibliothek
    keine Fernleihe
    Universitätsbibliothek Hildesheim
    keine Fernleihe
    Leuphana Universität Lüneburg, Medien- und Informationszentrum, Universitätsbibliothek
    keine Fernleihe
    Hochschule Merseburg, Bibliothek
    keine Fernleihe
    Bibliotheks-und Informationssystem der Carl von Ossietzky Universität Oldenburg (BIS)
    keine Fernleihe
    Jade Hochschule Wilhelmshaven/Oldenburg/Elsfleth, Campus Oldenburg, Bibliothek
    keine Fernleihe
    Jade Hochschule Wilhelmshaven/Oldenburg/Elsfleth, Campus Elsfleth, Bibliothek
    keine Fernleihe
    Jade Hochschule Wilhelmshaven/Oldenburg/Elsfleth, Campus Wilhelmshaven, Bibliothek
    keine Fernleihe

     

    Main description: This book is the first extensive sociological study of the relationship between humor and social background. Using a combination of interview materials, survey data, and historical materials, it explores the relationship between humor and gender, age, social class, and national differences in the Netherlands and the United States. The exploration of social differences in sense of humor starts off from one specific, and not very prestigious, humorous genre: the joke. Good Humor, Bad Taste explains why jokes are good humor to some, bad taste to others. Biographical note: Giselinde Kuipers, Erasmus University, Rotterdam, The Netherlands. Review text: "[...] Good Humor, Bad Tast is an important book"Elliott Oring in: Journal of American Folklore 2009 "This is an insightful and very clearly espressed study of an important social phenomenon ?humor. Besides, it contains, if I may say so without losing cast in Batavia, some very funny jokes."Christie Davies in: American Journal of Sociology 2008 "[...] this is a valuable and insightful contribution to the scholarship on jokes and humor that opens up many possibilities for future research."Moira Smith in: Journal of Folklore Research 2/2008

     

    Export in Literaturverwaltung   RIS-Format
      BibTeX-Format
    Quelle: Verbundkataloge
    Beteiligt: Kuipers, Giselinde
    Sprache: Englisch
    Medientyp: Ebook
    Format: Online
    ISBN: 3110186152; 9783110898996; 9783110186154
    Weitere Identifier:
    RVK Klassifikation: EC 3980
    Schriftenreihe: Humor research ; 7
    Schlagworte: Wit and humor; Dutch wit and humor; Humor
    Umfang: Online-Ressource (viii, 293 p), ill
    Bemerkung(en):

    Includes bibliographical references (p. [269]-285) and index

    Translation of: Goede humor, slechte smaak with revised material and added chapter

    Electronic reproduction; Available via World Wide Web

  12. Good humor, bad taste
    a sociology of the joke
    Erschienen: c2006
    Verlag:  Mouton de Gruyter, Berlin

    "Good Humor, Bad Taste is the first extensive sociological study of the relationship between humor and social background. Using a combination of interview materials, survey data, and historical materials, the book explores the relationship between... mehr

    Saarländische Universitäts- und Landesbibliothek
    keine Fernleihe
    Universitätsbibliothek der Eberhard Karls Universität
    keine Fernleihe

     

    "Good Humor, Bad Taste is the first extensive sociological study of the relationship between humor and social background. Using a combination of interview materials, survey data, and historical materials, the book explores the relationship between humor and gender, age, social class, and national differences in the Netherlands and the United States. The exploration of social differences in sense of humor starts off from one specific, and not very prestigious, humorous genre: the joke. Good Humor, Bad Taste explains why jokes are good humor to some, bad taste to others."--BOOK JACKET

     

    Export in Literaturverwaltung   RIS-Format
      BibTeX-Format
    Hinweise zum Inhalt
    Quelle: Verbundkataloge
    Beteiligt: Kuipers, Giselinde
    Sprache: Englisch
    Medientyp: Ebook
    Format: Online
    ISBN: 3110898993; 9783110898996
    RVK Klassifikation: EC 3980 ; MR 7100
    Schriftenreihe: Humor research ; 7
    Schlagworte: Dutch wit and humor; Wit and humor
    Umfang: Online-Ressource (viii, 293 p), ill
    Bemerkung(en):

    Includes bibliographical references (p. [269]-285) and index

    Translation of: Goede humor, slechte smaak with revised material and added chapter

    Ch. 1.Introduction : jokes, humor, and tasteCh. 2.The joke : genesis of an oral genreCh. 3.Joke telling as communication styleCh. 4.The humor divide : class, age, and humor stylesCh. 5.The logic of humor stylesCh. 6.The repertoire : Dutch joke cultureCh. 7.Temptation and transgressionCh. 8.Sense and sociabilityCh. 9.National humor styles : joke telling and social background in the United StatesCh. 10.Conclusion : sociology and the jokeApp. 1.The jokes used in the Dutch surveyApp. 2.Dutch humorists and television programs.